Vízen kelt

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 0.5 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 1 dl tej
  • citromhéj
  • 20 dkg kristálycukor a hintéshez

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a hozzávaló anyagokkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. Egy tiszta asztalkendőt liszttel meghintünk, és a tésztát lazán belekötjük, hogy a növekedésre hely maradjon. Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel teli fazékba tesszük, és addig hagyjuk benne, (kb. 1 óra) amíg feljön a víz tetejére. A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk, és cukorban megforgatva 5 cm hosszú lapokat készítünk, amit középen megcsavarunk. Tepsin 0,5 órát pihentetjük, majd közepes tűzön világos rózsaszínűre sütjük.

Megjegyzés

Régi népies elálló sütemény.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.